ACTIVITEITEN

Grenzeloos genieten!

Actief

Zeilen

Het is mogelijk om bij het appartement een (zeil)boot te huren om zelfstandig mee het water op te gaan. Je kunt er zelf op uitgaan met een pontonboot, een Hansa 203 of 303 of de Tirion21. Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Voor het huren van een sloep, zeilpraam of klassieke platbodem kun je terecht bij WSC de Fluessen. Bij zeilschool Allemansend kun je een poly-valk huren.

Fietsen

Friesland is in 2017 weer uitgeroepen tot één van de vijf mooiste fietsregio's van ons land. De prachtige fietstochten die voeren door een schitterende en gevarieerde omgeving. Vanuit It Sailhûs kan gemakkelijk een eigen fietstocht worden uitgezet via fietsknooppunt, zie ook fietsnetwerk.nl. Voor meer informatie bekijk de site van Fryslân-Sudwest.

Wandelen

Vanuit It Sailhûs kan een prachtige wandeltocht door de weilanden worden gemaakt met een bezoek aan de vogelkijkhut in het nabijgelegen natuurgebied It Swin. En er is veel te wandelen in de nabijgelegen Gaasterlandse bossen

Golf

Op slechts 10 minuten rijden van Elahuizen ligt de mooiste natuurbaan van Nederland, Golfclub Gaasterland. Voor meer informatie www.golfclubgaasterland.nl.

Schaatsen

Droom jij ervan om je schaatsen op echt topsportijs te zetten? Of wil je alvast oefenen voor de legendarische Elfstedentocht? Dat kan bij Thialf. Bekijk de mogelijkheden en openingstijden op www.thialf.nl.

Cultureel

Fryslân Culturele Hoofdstad 2018

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Een jaar lang laten zij zien hoe Friezen het leven vieren en daarbij een gezonde planeet achter laten voor de generaties die nog komen. Bekijk hier het programma.

Steden en dorpen

Geniet van de mooie steden en dorpjes, zoals Balk, Sneek, Workum en Heeg. Of plan een bezoek aan Leeuwarden, met prachtige musea, heerlijke terrassen en leuke winkels.

Musea

Friesland heeft een aantal prachtige musea, denk bijvoorbeeld aan Mar & Klif (Oudemirdum), Fries Scheepvaart Museum (Sneek), Keramiekmuseum Princessehof (Leeuwarden), Jopie Huisman Museum (Workum), Fries Museum (Leeuwarden), Museum Belvédère (Heerenveen) en Werelderfgoed Woudagemaal (Lemmer).

Dagje uit met kinderen

Kameleon Terherne

Beleef de avonturen van Hielke en Sietse en ervaar het 50’er jaren boerenleven; stap in de wereld van de Schippers van de Kameleon. Vaar mee in de Kameleon, survival op het avontureneiland en slenter door de straten van Lenten. Voor jong én oud biedt Kameleon Terherne een dag vol plezier, beleven en ontdekken. 

AquaZoo Friesland

AquaZoo Friesland vind je aan de prachtige Friese wateren. Geniet van het Zeeleeuwen Spetter Spektakel, feest mee tijdens het Pinguïn Haringhapfestijn en stap samen met een dierverzorger op een trekschuit tijdens de Zeehondensafari! Meer over AquaZoo in Leeuwarden lees je hier.

Swimfun

Het subtropisch zwembad Swimfun in Joure is de perfecte locatie voor een fantastische dag vol waterpret. Het zwembad is een heerlijke plek om een dagje te genieten. Geniet van de warmte en van de spannende én ontspannende attracties. Het zwembad biedt plezier voor alle leeftijden.

Speelbos Joure

Speelbos Joure is een grote binnenspeeltuin in Friesland voor kinderen van 1 t/m 12 jaar. 1500 m2 glijden, klimmen en meer! Ontdek het op www.speelbosjoure.nl.

Sybrandys Speelpark

Al bijna 50 jaar vermaakt men zich in Sybrandy’s Speelpark, naast de bossen bij het IJsselmeer. Een geweldige dag met het gezin en familie. Zie voor meer informatie www.sybrandys.nl.

Eten & Drinken

De Nieuwe Melkfabriek

Naast It Sailhûs bevindt zich het restaurant De Nieuwe Melkfabriek. Het restaurant is niet rolstoegankelijk, het prachtige buitenterras is wel toegankelijk. Catering kan in overleg, voor meer informatie: denieuwemelkfabriek.nl

Andere eetgelegenheden in de buurt

VVV Friese Meren - Gaasterland

Een bezoek aan de Friese Meren en Gaasterland staat garant voor afwisseling! Ga op pad en verken het weidse landschap, de meren, de kust, de bossen en de heuvels. Bekijk alle mogelijkheden op VVV Friese Meren - Gaasterland.